torsdag 7 november 2013

Don't Search For Happiness - Be It


Det har inte blivit skrivet mycket här på sistone. Och det beror inte på att det inte händer något - snarare tvärtom. Jag tycker att varje vaken minut är fylld med något - och dessutom något meningsfullt. Det är bra för mig. Jag trivs med att ha det så :-) (Förutom att jag ibland blir lite putt på att jag inte hinner med allt jag skulle vilja göra)

Kanske någon undrar hur jag lyckas "fylla tiden", med tanke på att jag inte jobbar särskilt mycket än. Tja. Jag jagar nya kunder och nya uppdrag. Har bland annat genomgått en certifieringsprocess på en av de stora översättarportalerna. Det tog sin lilla tid. Svarar på förfrågningar gör jag - glädjande nog kommer det in sådana, dessutom från nya presumtiva kunder som hittat mig på nätet. Det är inte alltid detta har resulterat i konkreta uppdrag på studs, men jag kommer i alla fall in i folks medvetande och medarbetarregister.

Sedan packar jag upp flyttkartonger och grubblar över vad i hela friden jag ska göra av allt. Jag har ju haft två uppsättningar av allt, en större och en mindre, under åren jag flyttat runt. Inte minst kläder och skor. Herredumilde, allt kan jag inte behålla. Hej, Tradera! ;-)

Sedan har jag anmält mig till några högskolekurser, inför vårterminen. Oj, vad svårt det var att välja! Det finns ju så mycket som verkar roligt och intressant! Jag skulle kunna läsa allt från etnologi till marknadsföring och webbpublicering. Och varför inte konsthistoria? Vad mycket fascinerande det finns här i världen...

I övrigt är jag på gång att skapa mig en egen webbplats, där jag tänkte mig samla ihop min cyberrymdstillvaro lite elegant. Det gör man heller inte i en handvändning.

Och ibland, då tar jag mig friheten att smita ut och fotografera. Bara för att. Det är så ROLIGT.

Ibland funderar jag över folk som pratar om att "få tiden att gå" och att "det blir långsamt". Det är något jag har gruvligt svårt att förstå. Hur kan livet bli tråkigt, med tanke på allt spännande man kan ta sig för?

Den här bilden tog jag igår. Titeln är Don't Search For Happiness - Be It. För det är så jag tänker. Att förvänta sig att någon ska komma och vifta med trollstaven ... think again. Om man vill vara lycklig så får man skapa sin lycka själv. Träna sig på att se något lyckligt i varje ögonblick, och fokusera på det.

Hej och hå. Nu ska jag kolla på olika webbhotell. Det är roligt det med :-)

13 kommentarer:

 1. En bild att bli lycklig av! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marina, vad roligt att du tycker om den :-)

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, eastcoastmom! Önskar bara att dygnet hade lite fler timmar, så att man hann med lite mer av allt man vill ta sig för ;-)

   Radera
 3. Hej! I dag har jag varit med om något lite annorlunda. En man kom fram till mig och frågade om jag hade en syster som hette Annie Weibull. Han och hans sällskap uppgav att jag var mycket lik denna Annie. Så självklart blev jag lite nyfiken och googlade och hittade dig här...kan nog hålla med att det kanske stämmer på vissa foto hihi. Nej jag är ingen skum stalker, ville bara säga hej! Fina fotografier du tar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej annamaria! Haha! Torbjörn har berättat detta för mig, och jag tycker det är pricken över i att få höra av dig personligen :D Vad roligt det kan bli med Internets hjälp ;) Ser att du matbloggar, vad trevligt, nu har jag en ny inspirationskälla när fantasin tryter i köket ;)

   Radera
 4. Låter som ett skönt novemberliv, helt i min smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I november får man vara lite snäll mot sig själv tycker jag, WoW ;-)

   Radera
 5. Jag såg dina specialkunskaper med äpple på en bilderna ;-) Min make tyckte det fanns likheter just där hahaha....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, annamaria! Men du! Om du bestämmer dig för att ge ut en kokbok en dag...i pappers- eller eboksformat...kan inte jag få ta några bilder till den? :-D En del av maten kan ju få hålla sig i pannan/på tallriken etc. hihihi...
   Det lustiga är att jag denna månad pysslar lite med ett projekt som gäller just matfotografering ;-)

   Radera
  2. Vilken dröm! Det får vi klura på :-) Vad spännande med ditt matprojekt - är det hemligt eller vill du berätta mer?

   Radera
  3. Skulle gärna berätta mer, annamaria, men får inte ;-) Det är nämligen ett månadsprojekt i en fotocommunity jag är med i, och det är hemligt fram till deadline - då publicerar vi resultaten offenligt på G+. Så i slutet av november lägger jag upp min bild här .-)

   Radera