torsdag 6 juni 2013

안니

Alltså, det här är något som jag gått och funderat på ganska länge. I flera år, faktiskt.
Att lägga mig till med en liten tatuering.
Inte vilken som helst, utan denna:

안니

Vilket är "Annie" på hangul, det koreanska skriftsystemet. (För nytillkomna läsare: mina fyra första år som utlandssvensk tillbringade jag i Sydkorea)

Om jag gör slag i saken, var tycker ni jag borde placera den?

8 kommentarer:

 1. Jag är troligen lite "traditionellt tråkig", men jag tycker det är snyggt "lite sådär på baksidan av axeln", alternativt vristen. Men som sagt, kanske lite traditionellt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. marina, det är de ställen jag själv funderar på. Ev. kanske ankeln också.
   Humhum...

   Radera
 2. Har också funderat i dina banor ett tag men det är just placeringen som är nöten att knäcka... Vår ena son har många tatueringar och flera av ställena jag funderar på avråder han ifrån. Tex gillar jag insidan av handleden men har man klocka eller armband så försvinner den med tiden. Han gjorde en, mest på skoj, under stortån och den var borta på en månad.
  Jag tycker man ska tänka att man ska kunna dölja den helt med kläder om man vill, det finns kanske tillfällen när man inte vill att den ska synas.
  Själv är jag nog mest inne på att placera den nedanför armvecket. Sedan ska man tänka på att den ska sitta där när huden blir äldre: slapp och rynkig. Att alla tatueringar bleknar och de svarta till slut drar åt mer grå-grönt. Vill man ha dem svarta och fina (eller vilken färg man nu valt) så får man vara beredd på att fylla i dem genom åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du brysselkakan, det är mycket att fundera på ;-) Jag vill ju också ha något som kan döljas med kläder när man känner för det, samtidigt tycker jag inte det är snyggt att ha en tatuering som ofrivilligt döljs av ett behåband eller så om man har på sig något ärmlöst.
   Var lite inne på handleden, så det var bra att du talade om att den kan försvinna med tiden där.
   Och uäck, jag vill inte ha något som ser fult ut när jag blir ÄNNU rynkigare ;-)

   Radera
 3. humhum
  good question
  I always thought that foot ankle is a nice place to put

  SvaraRadera
 4. I think that's a nice place too, Mickie!
  Maybe I will do two. Am thinking about a small snake also, since I'm born in the year of the snake ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag har ingen tatuering, tvivlar på att jag kommer att skaffa mig några. Men, vår dotter har flera, stora (!) och hon har fått mig att skaka av mig en massa förutfattade föreställningar om tatueringar och bodymodifications...

  En plats som jag finner väldigt intressant för små tatueringar är högt uppe i nacken, nära hårfästet, för den som har långt hår. Då kan man välja när man vill visa den och när inte. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. anne, där uppe i nacken är också en bra plats, tycker jag, som du säger, går ju att dölja när man vill/måste göra så.
   Hmmm. Få se om jag gör slag i saken ;-)

   Radera