söndag 18 augusti 2013

Sylta och safta och...


...nej förresten, inte safta, jag är ingen större fan av saft ;-)
Men en dignande skörd har det lilla plommonträdet bjudit på denna sommar, och för en gångs skull är jag ju på plats och kan ta hand om läckerheterna. Så jag har både gjord sylt, marmelad, chutney och inkokta plommon.
Om jag ska vara riktigt ärligt var det aldrig meningen att göra sylt, men första marmeladkoket blev ganska rinnigt, så jag antar att man kan kalla resultatet sylt?
Jag gillar att experimentera med olika smaker och smakbrytningar, att bara göra enligt recept är tråk-tråk-tråk tycker jag. Så de inkokta plommonen har jag hottat upp med en kryddblandning av stjärnanis, kanelbark och chilipeppar. Samt en slatt citronsaft.
Ingen aning om det blir gott. Får väl våga mig på och testa resultatet framöver ;-)

6 kommentarer:

  1. Nu gjorde sig det dåliga samvetet lite påmint...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näääää marina, det var verkligen inte meningen! ;-)

      Radera
  2. Du är så redig! Har du virkat små bårder som du satt på hyllkanterna också? Annars kan jag göra det till dig i höst. ;-)
    Krusbärsmarmelad är mitt strå till stacken. Det lutar även åt någon plommonutsvävning, då det annonserats att just plommon är på inflygning i hemmet.

    SvaraRadera
  3. Haha Pernilla, virka är verkligen inte min grej, så hyllkantsbårderna får du gärna exekvera till mig i höst ;-) :-D
    Krusbärsmarmelad - mums!!

    SvaraRadera
  4. Kan vi korrigera lite där? Istället för "i höst" kan vi väl säga "en höst"? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Pernilla, då säger vi väl det då ;-)

      Radera